top of page
  • Martin Kadubec

Dotazy

Aktualizováno: 28. 5. 2022

Návštěvy na hodinách, slevy, vratky, nemoc, kimono, pásky, licence, a další dotazy.

VELMI ČASTÉ DOTAZY.

Co si mám vzít na první hodinu?

Judo a pohybovky: Postačí pouze tričko, tepláky (nebo kimono, pokud ho již máte) a pití. Cvičíme na boso, takže tenisky nejsou potřeba. Nicméně ve větších a studenějších tělocvičnách se hodí i přezuvky pro přechod mezi šatnou, tělocvičnou a toaletou. Atletika: Zabalte si tričko, tepláky nebo kraťasy, tenisky do haly a pití.



Jsou povoleny návštěvy na hodinách?

Návštěvy nemáme moc rádi, ale má to své výjimky… Proč? Na tréninku se musí všechny děti cítit příjemně a bezpečně. Trénink musí být místo, kde se děti nebojí dělat chyby a učit se z nich, kde na ně není vyvíjen jiný než nezbytný tlak a stres.

Mezi dětmi se o to starají trenéři – umravňují kolektiv, vytvářejí přející a podpůrnou atmosféru mezi dětmi. A sami si velmi hlídají, jakým způsobem chválí nebo opravují děti. Přítomnost kohokoli dalšího na hodině to může narušit a trenér to pak už nemá ve své moci. Často zažíváme, že se děti v přítomnosti rodičů začnou předvádět. Nebo se naopak v přítomnosti někoho cizího začnou bát zkoušet to, co jim nejde. Kdy je přítomnost rodiče vyloženě vhodná? Máte-li plaché či bázlivé dítě, pak mu vaše přítomnost na prvních hodinách dodá sebejistotu a klid.

Výjimky? Vaše podpora a zájem jsou pro děti nesmírně důležité. Proto nám ve větších tělocvičnách nevadí, pokud se párkrát za rok přijdete podívat… naopak. Prosíme ale o nenápadnost. Přijít o chvilku později, sednout si stranou např. na ochoz a nedávat o sobě moc vědět.


Kdy je to vysloveně nevhodné? Typický příkladem je, že dítě se chce rodiči ukázat jakmile ho uvidí jak skvěle zápasí. Jeho soupeř(kamarád) o tom ale neví a stále jede velmi lehce a opatrně, když dítě vyhecované na něj skočí a může mu způsobit nechtěně úraz. Z praxe vím, že nepříjemný úraz se nám stal i při přelézání duchny. Kdy dítě krásně přelézalo 2 metry vysokou duchnu, uvidělo rodiče, kteří ho natáčeli akorát a tak jim chtěl rychle zamávat oběma rukama aby to bylo pořádně vidět. A bohužel spadl a narazil si rameno tehdy pouze (nikdo to nečekal, protože jsme to trénovali mnohokrát - je to rutina a zábava) a pokud se dítě drží je to naprosto bezpečné.


Musím mít na judo kimono?

Ano, kimono jsou „montérky“ pro zápasení. Jde o pevné a bezpečné oblečení. Mnoho technik juda nelze bez kimona provést bezpečně, protože bez kimona nemá soupeř pevný úchop a nemůže kontrolovat pád soupeře. V začátečnických kurzech se seznamujeme s judem na technikách na zemi, kde se bez kimona obejdeme. Po Vánocích je už kimono absolutní nutností. Kimono tedy může být hezkým vánočním dárkem.


Kde a jaké kimono si mám koupit?

Ideální je bílé kimono určené pro judo. Nekupujte kimona na aikido nebo karate – nebývají dostatečně pevná a trhají se. Doporučujeme např. kimona Daedo. U firmy Hayashi jsme pro vás na ně vyjednali 15 % slevu. Jako slevový kód vyplňte 'J4F20'.



Můžeme si nahradit zameškané hodiny?

Ano. V případě nemoci je možné(ne nárokové) si nahradit hodinu na jiném místě. Vhodné místo si můžete vyhledat např. v přihláškách. Dejte pozor, abyste si vybrali hodinu na stejné úrovni, jakou navštěvujete. Určitě by nebylo vhodné, aby si začátečník nahrazoval hodinu u pokročilých a naopak.


Moc prosíme, jen to oznamte e-mailem nebo SMSkou trenérovi hodiny. Počítejte s tím, že trenér má právo veta a může vám to z různých důvodů zamítnout (hodina je přeplněná, je v plánu nějaká speciální aktivita atd.).


Náhrady hodin nejsou nárokové, je to umožněno prostě proto, protože chceme aby děti cvičily co nejvíce a náš oddíl je natolik velký že toto můžeme nabídnout.


Pokud Vaše dítě zameškalo více než měsíc v kuse (např. zlomenina, mononukleóza, Covid lockdown atp.) vracíme poměrnou část příspěvku. Pokud jedete k babičce, nebo do školy v přírodě, či rýmička, nebo se mu prostě nechce, prosím za tyto hodiny nemůžeme vracet příspěvek, trenér i nájem se platit musí ať na hodině jste či nejste.


Je možnost chodit na jednotlivé hodiny a platit pouze ty na které chodím např. formou permanentky?

Ano. Využívají toho zejména dospěláci, kteří chodí na tréninky opravdu jen jednou za 14 dnů, či za měsíc a platí se 200kč/lekce.




ČASTÉ DOTAZY.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT - někteří z Vás se mě ptali:

Na co si dát pozor při trénování:








bottom of page